Joan Duveen

Joan Duveen heeft een opleiding gevolgd als fysiotherapeut. Hij werkte in zijn eigen kliniek, in een gezondheidscentrum, tot 1990. Gedurende deze tijd was hij ook docent anatomie, fysiologie en massage op een fysiologie-opleiding.

Lees meer over Joan Duveen…


Peter van Kervel

In 1993 was Peter mede oprichter van het huidige Studiecentrum PaKua, een stichting ter behoud en het uitdragen van klassieke acupunctuur kennis. Vanaf 1988 was Peter naast praktiserend acupuncturist ook docent in de klassieke acupunctuur. Tot op heden heeft hij in diverse landen lesgegeven, zoals Engeland, Ierland, Noorwegen, Finland, Zweden, Italië, Israël en uiteraard Nederland.

Lees meer over Peter van Kervel…


Master Jeffrey C. Yuen

Master Jeffrey C. Yuen heeft twee Daoistische achtergronden – de 88e generatie van de Yu Qing Huang Lao Pai (de Jade Purity Yellow Emperor Lao Zi School) en de 26e generatie van de Quan Zhen Long Men Pai (Complete Reality Dragon Gate School). Zijn daoistische naam voor elke traditie is respectievelijk Yuan Xu en Song De.

Lees meer over Master Jeffrey C. Yuen…


Peter Firebrace

Peter Firebrace begon zijn studie acupunctuur in 1980 bij International College of Oriental Medicine (ICOM) in Engeland. Daarna deed hij vervolgstudies aan de Europese School van Acupunctuur in Parijs en bij het College van Traditionele Chinese Geneeskunde in Chengdu in China. Hij studeerde ook de Chinese taal en filosofie aan het Ricci Instituut in Parijs.

Lees meer over Peter Firebrace…


Dr. Suzanne Robidoux

Dr. Suzanne Robidoux is meer dan 20 jaar een internal en external martial artist en behaalde haar master titel 15 jaar geleden. Nadat ze 2 jaar lang een eigen kliniek heeft gehad besloot ze dat ze meer wilde. In 2000 verhuisde ze naar Taiwan en ontmoette daar haar eerste Taiji meester Li Zhang Ren en studeerde bij hem Xing yi quan and Chen Style Taiji quan. Tijdens haar verblijf in Taiwan bracht ze ook veel tijd door in klinieken voor Chinese geneeskunde waar ze leerde van de artsen.

Lees meer over Dr. Suzanne Robidoux…


Mary Cissy Majebé

Mary Cissy Majebé begon haar vervolgopleidingen met een BA in Sociologie aan de Universiteit van New Orleans in 1975. Ze vervolgde haar opleiding aan de universiteit van Zuid Mississippi in 1980 waar ze haar MA in bewegingswetenschappen behaalde. Ze vervolgde haar Ph.d. aan de Universiteit van Virginia voordat ze besloot zich aan te melden bij het Amerikaans College voor Chinese Geneeskunde, waar ze in 1985 haar opleiding volbracht met een Master in Chinese Geneeskunde. Sinds die tijd heeft Dr. Majabé verschillende stages gelopen in zowel Korea als in China.

Lees meer over Mary Cissy Majebé….


Tracy Peck

Tracy Peck studeerde van 1981 – 1986 acupunctuur, lichaamswerk, Taijiquan & Qigong aan de Bio-Balance Instituut. Vervolgens studeerde en slaagde hij in 1990 aan het Instituut voor Traditionele Acupunctuur in Columbia, Maryland. Tracy was mede oprichter van East Gate Healing Arts in Greensboro in 1990 en heeft sindsdien een praktijk voor acupunctuur en Chinese geneeskunde waar hij fulltime werkt.

Lees meer over Tracy Peck….


Julian Scott

Julian ScottJulian Scott heeft bijna 40 jaar gewerkt met Chinese Geneeskunde en heeft op dit moment een praktijk in Bath. Hij voltooide zijn eerste training acupunctuur tegelijk met Dr. van Buren, aan het International College of Oriental Medicine in 1976 en vervolgde zijn studie in China in 1982-1983. Hij werkte in het Jiangsu Hospital for Traditional Medicine.

Lees meer over Julian Scott….


Elisabeth Rochat de la Vallée

Elisabeth Rochat de la ValléeElisabeth is in 1949 geboren in Parijs. Ze studeerde filosofie, literatuur en klassieke talen en behaalde In de klassieke talen en filosofie en later ook in Chinees een master. Toen ze 20 was ontmoette ze pater Claude Larre (s.j.) die toen aan zijn PhD-thesis over de Huainzi werkte en aan een vertaling van de Laozi (Laotze).

Lees meer over Elisabeth Rochat de la Vallée….