Zijn Daoistische achtergrond

Master Jeffrey Yuen heeft twee Daoistische achtergronden – de 88e generatie van de Yu Qing Huang Lao Pai (de Jade Purity Yellow Emperor Lao Zi School) en de 26e generatie van de Quan Zhen Long Men Pai (Complete Reality Dragon Gate School). Zijn daoistische naam voor elke traditie is respectievelijk Yuan Xu en Song De. Master Yuen werd onderwezen door zijn geadopteerde grootvader, de daoist Master Yu Wen (1872 – 1981) van de Yu Qing Huang Lao Pai, een daoistische afsplitsing van de Shang Qing traditie, die zich ontwikkelde tijdens de Han dynastie ( 3e eeuw). Master Ye Wen trainde in Hua berg en leerde alle facetten van het Daoisme kennen, inclusief de klassieken, rituelen en liturgieën, healingwijzen en waarzeggerij. Later reisde hij veelvuldig door heel China en diende als houder van de Daoistische Martial Arts lijn beter bekend als Wu Xing Quan / Five Element Fist, een interne en monastische Hua Shan stijl. Door de sterke, al sinds zijn kindertijd bestaande weerklank met het Daoisme, studeerde Master Jeffrey Yuen intensief bij Master Yu Wen en kreeg hij op zijn 16e jaar toestemming om openlijk te praktiseren en de bevolking te dienen.

Als toevoeging op zijn inwijding in de Yu Qing Huang Lao Pai, werd Master Jeffrey Yuen ingewijd door Master Lu Xin-Xu van de Quan Zhen Long Men Pai als uiting van dankbaarheid. Toen hij naar de VS kwam op een toeristen visum, diende Master Lu als een van de Daoist priesters van de Amerikaanse Daoistisch en Buddistisch Associatie in New York. Master Lu besloot om in de VS te blijven en diende een aanvraag voor een permanente verblijfsstatus in op basis van speciale gronden ( namenlijk, religieuze vervolging in China in die tijd). Zijn eerste aanvraag werd geweigerd door de Amerikaanse Immigratie- en Naturalisatie dienst met als reden dat het Daoisme een filosofie is en geen religie. Dankzij de inspanning van Master Jeffrey Yuen werd het Daosime erkend als de grootste Chinese religieuze traditie by INS.

Andere opleidingen

Master Jeffrey Yuen studeerde ook Chinese kruiden bij Master Gong Sun -Liu, een eunuch die diende tijdens de laatste twee keizers van de Qing Dynasty, die werd onderwezen door de keizerlijke medische artsen. Als een vriend van Meester Yu Wen, werd Gong overtuigd om Master Yuen te onderwijzen, en deelde in 8 jaar zijn diepe kennis van de Chinese geneeskunde. Op zijn 100ste was Master Gong zeer tevreden met de overdracht aan Master Jeffrey Yuen en verliet China.

Op het gebied van Martial Arts werd Master Yuen door zeer gerenommeerde leraren getraind. Enkele van deze meesters zijn Leung Shum (northern Eagle Claw), Lo Ching-Sum (Vietnamese Jing Wu Associatie), Chan Hai_Fu (White Crane’s Needle In Cotton), Chai Tai Shan (Tibetan Lama Style), Yao Mei-Hua (Yang Style Tai Chi Chuan), Wang Qing Shan (Yang Style Tai Chi Chuan, en Cui Yan (Chen Style Tai Qi Chuan).

Zijn Missie

Master Jeffrey Yuen gelooft dat hij in dit land kan bijdragen aan de leer van de Chinese Geneeskunde door het verspreiden van de Klassieke Chinese Geneeskunde. In deze context blijft hij veelvuldig lesgeven in de VS en in het buitenland. Master Yuen werkte als voormalig dekaan voor Academische Zaken voor het Swedish Institute School of Acupuncture and Oriental Studies (New York). Tegenwoordig is Master Yuen dekaan van Klassieke Studies op het Daoist Taditions College of Chinese Medical Arts in Ashville, NC. Zijn leer heeft als basis gediend voor de goedkeuring van de staat van het doctorale programma die wordt aangeboden door de Amerikaanse Universiteit in Complementaire Medicijnen (AUCM) in Los Angeles, CA.