Peter Firebrace begon zijn studie acupunctuur in 1980 bij International College of Oriental Medicine (ICOM) in Engeland. Daarna deed hij vervolgstudies aan de Europese School van Acupunctuur in Parijs en bij het College van Traditionele Chinese Geneeskunde in Chengdu in China. Hij studeerde ook de Chinese taal en filosofie aan het Ricci Instituut in Parijs.

Naast directeur van ICOM (1985 – 1990), was hij ook mede-oprichter van Monkey Press, waar de klassieken van de Chinese Geneeskunde worden gepubliceerd. Hij is mede-auteur van “A guide to acupuncture”, heeft naast online cursussen over de “The Inner Alchemy of the organs for eastern currents” in Canada geproduceerd, alsook onderwijzende DVDs over

“The Roots of Chinese Medicine”, “The Jingluo Meridian Network” and “The Circle of Ren and Du Mai”. Ook produceerde hij twee albums met liedjes en muziekvideo’s over Chinese Geneeskunde en thema’s over Daoisme, Sea Gong en Chinese Medicine Blues. Hij doceert internationaal en heeft daarnaast een eigen praktijk in Londen.