Dr. Suzanne Robidoux is meer dan 20 jaar een interal en external martial artist en behaalde haar master titel 15 jaar geleden. Nadat ze 2 jaar lang een eigen kliniek heeft gehad besloot ze dat ze meer wilde. In 2000 verhuisde ze naar Taiwan en ontmoette daar haar eerste Taiji meester Li Zhang Ren en studeerde bij hem Xing yi quan and Chen Style Taiji quan. Tijdens haar verblijf in Taiwan bracht ze ook veel tijd door in klinieken voor Chinese geneeskunde waar ze leerde van de artsen. In 2004 werd ze toegelaten in het doctorale programma van de Chinese geneeskunde op de Nanjing Universiteit, waar ze 3 jaar werkte in verschillende ziekenhuizen zoals het Neurologisch ziekenhuis in Nanjing, het Chinees geneeskundig ziekenhuis Qin Huai Qu en het Jiang Su Shen Zong ziekenhuis, waar ze vooral klinisch onderzoek deed naar neurologische aandoeningen, gynaecologische ziekten als ook traumatologie.

Nadat ze in 2007 was geslaagd verhuisde Suzanne naar Beijing en nam deel aan een internationaal project voor het vertalen en publiceren van vele professionele Chinese geneeskundige boeken. Ze managed, bewerkte en publiceerde meer dan 20 boeken in 5 jaar tijd en organiseerde ook een internationaal project dat de financiering was voor meer dan 100 verschillende professionele boeken in 8 verschillende talen. In die periode ontmoette ze Master Sun Zhi jun waarbij ze sindsdien traint. In 2009 en 2010 ontving ze 3 gouden medailles voor Baqua Zwaard, Speer en Open Hand Figuren. In 2012 publiceerde ze zijn boek en dvd.

Tegenwoordig is Suzanne bezig met een post doctorale klinische studie gericht op het praktisch inrichten van de Shang Han Lun, het medisch begrijpen van de “6 lagen van ziekte”.

Suzanne is internationaal docent en heeft inmiddels lesgegeven in Azië, Europa, Noord Amerika, Canada, Beijing en Taiwan.

Het is een droom van Suzanne om het CMT op te bouwen om mensen te verbinden die oprecht geïnteresseerd zijn in de wereld van de Chinese geneeskunde en martial arts.