Julian Scott

Julian Scott heeft bijna 40 jaar gewerkt met Chinese Geneeskunde en heeft op dit moment een praktijk in Bath. Hij voltooide zijn eerste training  acupunctuur tegelijk met Dr. van Buren, aan het International College of Oriental Medicine in 1976 en vervolgde zijn studie in China in 1982-1983. Hij werkte in het Jiangsu Hospital for Traditional Medicine.

Zijn leraar was Dr. Jiang Cai-Yun. Zij was één van die zeldzame mensen die zowel slim als gecompassioneerd zijn. Op een dag zei ze tegen hem: “ Er zijn veel mensen die niet naar acupunctuur komen vanwege de angst dat de naalden pijn doen. Ik zal je een techniek van naalden zetten laten zien die geen pijn veroorzaakt”. Het was deze techniek welke het voor hem mogelijk heeft gemaakt om kinderen te behandelen. Hij heeft deze techniek wereldwijd aan zijn studenten geleerd.

Terugkomend van China had hij geleerd om Chinees te lezen, genoeg om in staat te zijn de medische teksten te vertalen die de grondslag vormen van twee van zijn boeken ‘Acupuncture in the Treatment of Children’ en ‘Acupuncture in the Treatment of Eyes’.

Hij starte zijn praktijk in Brighton waar hij ook de Foundation for Traditional Medicine Children’s Clinic starte, en na een korte tijd in Cambridge (Engeland) ging hij naar Seattle in de Verenigde Staten. In 2002 kwam hij terug om in Bath te wonen en heeft sindsdien daar zijn praktijk.

Zijn interesse in het behandelen van kinderen

Zijn interesse in dit gebied was geactiveerd door het hebben van kinderen, die natuurlijk ook de normale kinderziektes ondergingen, en de speciale gemene beestjes opliepen die rond gaan in de peuterspeelzalen. Het succes dat hij had met zijn eigen kinderen, en met de anderen in de klas, brachten een stroom van kinderen op gang die de weg vonden naar zijn praktijk.

Dit zorgde ervoor dat hij meer wilde leren over dit onderbelicht gebied en hij begon Chinese Teksten te bestuderen. Sinds die tijd bestaat de helft van zijn patienten-bestand uit kinderen. Hij geeft veel van zijn tijd en energie om ouders en behandelaars te onderwijzen, en hij zegt: “Ik ben er zeker van dat wanneer meer mensen natuurlijke methoden van genezen zouden gebruiken, onze kinderen veel gezonder zouden zijn”

Zijn Interesse in Oog Ziekten

Hij begon zich te interesseren in oogproblemen toen een lid van de familie werd gediagnosticeerd met optische atrophy (zoals dit toen bekend was), en werd progressief blind zou worden. Hij was in staat hem te helpen door een combinatie van acupunctuur en kruiden, en hij behield zijn gezichtsvermogen voor de rest van zijn leven. Sindsdien is hij geïnteresseerd in verschillende manieren van genezen van oogproblemen voor welke er weinig tot geen conventionele manier van behandelen is.

De onderliggende aanname van al deze alternatieve methoden is dat de ogen een levend gedeelte zijn van een levend wezen die zijn eigen helend vermogen heeft. Door deze energie naar de ogen te brengen worden ze gevitaliseerd en het genezingsproces kan beginnen.

De Chinezen hebben dit vanaf het begin der tijden erkend, en oogheelkunde is sinds vele honderden jaren een erkend specialisme  in de kruidengeneeskunde.